jora såatte

dålig uppdatering har det varit. Ber om burträsk höhö. Förra helgen var anna mia och janze här vilket var magiskt kul!!!!! Har saknat dom och många andra. Tobi kom också hit så det var kjempegöy! Lördagen var fylld av skratt. Särskilt när Julia och Emmelie kom hem..Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från den helgen snart också! Har jobbat typ tretusen dagar i rad känns det som, därför jag varit lite passiv, men på torsdag äre slut med cafeteriajobbet finally!

I lördags var det sjukt mkt folk på Herbern, galet stressigt men det var värt det efteråt. Cash is king om man säger så.

Men på fredag är jag ledig och då är mamma och pappa här!!! Om bara sanna och petter kunde masa sig hit nu så vore det som bean på pompan. beasåsen på pommesen. pompasåsen på pommes fritesen. ja.

Ibland tappar man orken att styra upp en riktig middag. Då blir det så här:



Men. Ibland lyxar vi faktiskt. Nu ska vi ut på en walk i kvällssolen!

Slynes !


 

Hjältinnan, räddarinnan, Gud eller heliga Maria

Jag inte riktigt vad jag ska kalla henne, men hon är i alla fall en räddare i nöden! Jag insåg idag efter en hemsk hemsk dag på jobbet att jag glömt mitt tågkort och kommer alltså behöva böta 900 kronor eftersom att det alltid är kontroll på det tåg jag åker från jobbet. Tappade helt hoppet och har nog aldrig känt mig så less.

Då kommer hon! Hon red in på en vit häst på stationen och erbjöd sig att betala min biljett när kontrollanten kom. Jag tackade så hjärtligt och sa att jag skulle komma till hennes jobb imorgon och betala tillbaka, men hon log bara vänligt och sa på knagglig norska att det behövdes absolut inte. "Kanske jag kommer till Sverige någongång och behöver hjälp, och då hjälper någon mig". Världens vänligaste människa.

Hon såg för övrigt ut exakt som panta mera-kvinnan vilket bara gjorde det hela ännu bättre. Tack återigen till henne!

 





To all the single ladies



Julia visade mig denna, enjoy! :)



Norrmännen har ju tappat det..

Ska börja med att berätta att detta kommer vara ett otroligt nördigt inlägg, men ni som känner mig visste ju redan min milda besatthet av ämnet. Mia är på min sida, right?;)

Alltså. Jag hade turen att det idag gick en Harry Potter film på tv, vilket gjorde mig väldigt lyckelig. Dock upptäckte jag att de i Norge har valt att översätta de flesta namn på personer och platser vilket självklart störde mig väldigt. Låt mig prestentera:

Peter Pettigrew = Petter Pittelpytt
James Potter = Jakob Potter
Sirius Black = Sirius Svaart
Cedric Diggory = Fredrik Djervell
Albus Dumbledore = Albus Humlesnurr
Seamus Finnigan = Jokum Finniman
Cornelius Fudge = Kornelius Bortfor-Klar
Hagrid = Gygrid
Hogwarts = Galtvort
Hufflepuff = Håsblås

osv osv, listan kan göras lång, men jag vet att jag måste begränsa mig för allas skull. Detta kan ha varit årets torraste och nördigaste inlägg, men jag har nog några vänner på min sida i detta otroligt viktiga ämne. Man skämtar inte om Harry Potter !! Can I get an Amen !?!! Preach.



 

Tydligen inte en Böleäng-grej

Får genast respons av en gapskrattande Julia att ramsorna inte lät likadant på Böleäng. Stackarna som växte upp på fel sida om älven. HÖHÖ ;)

Är det konstigt att jag fortfarande kan dom utantill, även rörelserna?

Dessa är de jag fortfarande kan nynna på såhär 12 år senare. Vem är det som kommit på dom? Har alla svenska barn sjungt dessa? eller är det Umeå-ramsor? Ersboda-ramsor? Glassgränd-ramsor? Moa och Sanna-ramsor? I NEED ANSWERS!!! I'm losing my senseees!! (Ross) Hör av er om ni vill veta rörelserna. Då kan jag demonstrera.

A minni minni ma
macaråni fifti fa
fifti fa fa fa
pappa ga ga ga
han är seb seb seb
han är do do do
som en gammal rutten ko
mu mu!

Si macaråne
maroste maroste
de o de o puss puss puss
de o de o puss puss puss
ett, två, tre!

Sissi come play me
come back to see(ar) me
and ding dong darling please
and ding dong round round round
pling plong!

My name is X-lady, X-lady
chica chica boom boom
Charlie Chaplin, Charlie Chaplin
i love you
you love me to
hälsan för halsen
BRONSOL!

Coca-cola
pepsi-cola
fanta light
en liten sprite
a si si si
a no no no
a si
a no
to Mexico
to Mexi coca-cola light!

Prisa gud! här kommer skatteåterbäringen!

Jag vill ha ett påskägg av mamma där det i botten ligger en trisslott. Jag vill att det ska vara lördag på Glassgränd med fläskfile, bea, cola och Toto. Jag vill fara på USM med söstra mi. Jag vill se idol eller nåt annat fredag-klockan-8-program med damerna. Jag vill fara till södra ersmarksgatan.

Idag gick en kvinna förbi mig med lite fart så jag fick hennes vindpust på mig. Hon luktade cocosolja och jag vart alldeles lycklig. Sjukt somrig doft. Bilder av sommar, strand, sol, utomlands-ligga-och-steka-i-solen, medelhav, grillat, sand överallt, glass, svett och allt annat härligt dök upp i huvudet. Tack!



En liten påminnelse bara om att sommarn är bäst ingen protest. Han som sare han vare och du kan överta're.
Skicka smöret annars dör'et. skicka mjölken annars hulken (?). sista är ju faktiskt sjukt dålig.




Alla som inte är danskar är norrmän

God påsk!

Så var det vilodagen igen. Jag har jobbat två dagar på uteserveringen Herbern nu och ska även jobba imorrn. Supertrevligt ställe med supertrevliga männsikor, kanoners! Fem av fem toasters!

Imorgon ska jag även köpa vykort och skicka iväg till gamlen för att jag är ett snällt barnbarn.

Annars har jag inga fler visdomsord att bidra med en kväll som denna.

Låt solnedgången sköta jobbet och tänk James Dean, gott folk !

Åh vad jag längtar ♥


Torsdag = städdag? Inte hos oss !

Hej alla barn. Idag har jag jobbat hårt. Bara så ni vet.

Imorgon är det helg sen påsklov från fabriken! När jag börjar jobba där igen efter påsken är förmodligen en av de som varit sjukskrivna tillbaka, så då slipper jag jobba själv. Dock har jag en magkänsla av att personen som kommer tillbaka kan möjligen vara dryga 50, kan ha jobbat i det där fiket i 40 år, kanske vet "hur allt ska vara" och tycker att det ska fan inte komma nån liten jenta och vara nytänkande  och glad. Hon kan möjligen påminna om en annan cafeteria-dam som jag fått erfara att jobba med. Jag ska väl kanske inte nämna några namn i cyber-världen, men namnet rimmar på Bajla..
Nog om det.

Såg först idag att Jarl Alfredius dött, och jag vart faktiskt lite ledsen i ögat. Ja helt enkelt. Kanske var jag i behov av lite vardagsdrama, men jag vet inte. Nog för att jag och Fredrik har drama. Idag hade han köpt hem en ny smak på läsken, brusen, med en touch av banansmak. Vilken händelse!

Avslutar med en liten, trevlig bild på en trevlig Bert Ljung för att göra alla på bra humör!


Tack och hej, leverpastej!



RSS 2.0